Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer
Menu

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

4/06/2021

The Student Translation Workshop

Διαδικτυακό Εργαστηριακό Σεμινάριο

9/09/2019

Εκδήλωση-παρουσίαση του τόμου From Speech Acts to Lay Understandings of Politeness προς τιμή της Ομότιμης Καθηγήτριας ΤΑΓΦ κ. Μαίρης Σηφιανού (Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2)

Αμφιθέατρο "Δρακοπούλου", Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών

6-7/06/2019

Θεατρική Παράσταση στην AULA της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών του έργου του William Shakespeare A Midsummer Night´s Dream - Αφίσα παράστασης

Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΤΑΓΦ

14/01/2018

Ομιλία του υποψήφιου διδάκτορα του ΤΑΓΦ, Γιώργου Γιαννακόπουλου, με θέμα Τα 400 Χτυπήματα του Φρανσουά Τρυφώ στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων "Σινεμά και Ψυχανάλυση"

Ελληνική Εταιρεία Νέας Λακανικής Σχολής (μοναδική διοργανώτρια)

06/2015

Δωρεά 33 τίτλων Αυστραλιανής λογοτεχνίας στη Βιβλιοθήκη του ΤΑΓΦ από την Πρεσβεία της Αυστραλίας

Πρεσβεία της Αυστραλίας, Αθήνα

06/02/2014

Συνέντευξη του συγγραφέα Paul Auster στον υποψήφιο διδάκτορα του ΤΑΓΦ, Γιώργο Γιαννακόπουλο

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών--Ίδρυμα Ωνάση

12/2014

Συζήτηση της Καθηγήτριας του ΤΑΓΦ, Μαίρης Κουτσουδάκη, με τον Πρέσβυ της Αυστραλίας, John Griffin, για το ελληνικού ενδιαφέροντος βιβλίο του George Johnston My Brother Jack, επ' ευκαιρίας των 50 χρόνων από την έκδοσή του.

Πρεσβεία της Αυστραλίας, Αθήνα

22/02/2010

Θεατρική Παράσταση στην «AULA της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με τίτλο: “Tell-Tale Hearts: The (Un)Told Stories of E.A. Poe»

Ομάδα «Φαλακρό Θέατρο» του Αγγλικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου

27/09/2010

Διάλεξη της Καθηγήτριας Θεοδώρας Τσιμπούκη, με τίτλο: «New York: An Autobiography or, How the "Big Apple" Saw Itself Through Its Fiction»

«Ημέρες Αμερικανικής Κουλτούρας» στην Αμερικανική Γωνιά, με οργάνωση της Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης και του Πολιτισμικού Τμήματος της Πρεσβείας των Η.Π.Α.

22/05/2008

Θεατρικό Δρώμενο «Μια Φωτογραφία: Hilda Doolittle» στο Ιστορικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάριο Συγγραφικής της Καθηγήτριας του Τ.Α.Γ.Φ. Λιάνας Σακελλίου

            2008

Δημοσίευση του τόμου Reconstructing Pain and Joy: «Linguistic, Literary, and Cultural Perspectives»

Cambridge Scholars Press, σε επιμέλεια των μελών του Τ.Α.Γ.Φ. Χρυσ. Λασκαράτου, Άν. Δεσποτοπούλου και Έλ. Υφαντίδου

22/11/2006

«Μια βραδιά με τον Jeffrey Moore». Ο βραβευμένος Καναδός συγγραφέας, μεταφραστής και Λέκτορας Μετάφρασης στο Πανεπιστήμιο του Καναδά διάβασε αποσπάσματα από το μυθιστόρημά του The Memory Artists, ενώ η μεταφράστρια Βάνια Λαμπρινίδου διάβασε αποσπάσματα από την ελληνική μετάφρασή του (Εμπειρία, 2006).

Κέντρο Καναδικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Καναδικό Ινστιτούτο της Ελλάδας

09/03/2006

«Καναδάς: Ποίηση, πρόζα και θρύλος από άκρη σ΄ άκρη». Διάλεξη ανοιχτή για το κοινό του Walter Epp, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Lakehead του Καναδά.

Κέντρο Καναδικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Καναδικό Ινστιτούτο της Ελλάδας

05/2005

«Η σημασία της μετάφρασης στις Λογοτεχνικές Σπουδές». Ομιλία του Προέδρου Ελλήνων/ίδων Εκδοτών/τριών, Γιώργου Δαρδανού.

04-05 2005

Σεμινάρια και αναγνώσεις ποιημάτων διαφόρων σύγχρονων Ελλήνων/ίδων ποιητών/τριών και συγγραφέων (όπως της Κικής Δημουλά και του Νάνου Βαλαωρίτη).

18-29/10/2004

«Διεθνής Joyce» Εορτασμός της Εκατονταετηρίδας από την Bloomsday. Έκθεση στην βιβλιοθήκη του ΤΑΓΦ για τη ζωή και το έργο του James Joyce, με έμφαση στον Οδυσσέα και τον πολιτισμικό αντίκτυπο της γραφής του Joyce στην Ιρλανδική και την παγκόσμια λογοτεχνία.

Ιρλανδική Πρεσβεία των Αθηνών

20/03/2005

«Τα προγράμματα δημιουργικής γραφής και η επίδρασή τους στα μυθιστορήματα Η γυναίκα και ο μονόκερως και Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι». Σεμινάριο δημιουργικής γραφής από την Αμερικανίδα συγγραφέα Tracy Chevalier.

Βρετανικό Συμβούλιο

1-2/03/2005

«Δημιουργική Γραφή», «Η μουσική της μαύρης ποίησης» «Ποιητικές αναγνώσεις και μεταφράσεις». Απαγγελίες ποίησης και διαλέξεις, ανοιχτές για το κοινό, από την Colleen McElroy, Αμερικανίδα ποιήτρια, συγγραφέα, καθηγήτρια και αφηγήτρια, επ’ ευκαιρία του εορτασμού του Φεβρουαρίου ως Μήνα Αφροαμερικανικής Ιστορίας.

Πολιτισμικός Τομέας της Αμερικανικής Πρεσβείας των Αθηνών

03-05 2004

Σειρά διαλέξεων για θέματα δημιουργικής γραφής από ποιητές όπως η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και ο Γιώργος Χρονάς, καθώς και προβολές «ποιητικών» ταινιών και ομιλίες από Έλληνες σκηνοθέτες.

08/05/2004

«Αποδομιστικός Φεμινισμός: Το γυναικείο υποκείμενο υπό κατασκευή». Διάλεξη και Σεμινάριο για τα μέλη Δ.Ε.Π. από την Καθηγήτρια Nina Morgan.

Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών Φύλου του Πανεπιστημίου Αθηνών

17/04/2004

Παρουσίαση του βραβευμένου με βραβείο Πούλιτζερ μυθιστορήματος Middlesex από τον συγγραφέα του, Jeffrey Eugenides.

Πολιτισμικός Τομέας της Αμερικανικής Πρεσβείας των Αθηνών

11/03/2004

Διάλεξη, ανοιχτή για το κοινό, από τον διακεκριμένο Βρετανό ποιητή Tony Harrison.

Βρετανικό Συμβούλιο

21-23/05/2003

Σειρά διαλέξεων για θέματα φεμινισμού στη λογοτεχνία και την κριτική από την Margaret Beetham, Καθηγήτρια Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan.

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών ΕΡΑΣΜΟΣ

03-05/2003

Σειρά διαλέξεων για θέματα δημιουργικής γραφής από ακαδημαΪκούς και ποιητές όπως ο Δημήτρης Αρμάος, ο Νάσος Βαγενάς, ο Ευάγγελος Σόρογκας, ο Βασίλης Τσιμπούκης και ο Don Schofield.

21-29/01/2003

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά αντικατοπτρίζονται στην σύγχρονη κουλτούρα», «Νέες τάσεις στην αμερικανική ποίηση του όψιμου 20ου αιώνα» και «Χρήση και κατάχρηση μέσα στο αμερικανικό αστικό περιβάλλον». Σειρά διαλέξεων του Christopher Merrill, ποιητή και Καθηγητή συγγραφικής στο Πανεπιστήμιο της Iowa.

Πολιτισμικός Τομέας της Αμερικανικής Πρεσβείας των Αθηνών

03-05/2002

Σειρά αντι-διαλέξεων για θέματα δημιουργικής γραφής από ακαδημαϊκούς και ποιητές, όπως ο Δημήτρης Αρμάος, η Rachel Blau DuPlessis και ο Γιώργος Κοροπούλης.

Πολιτισμικός Τομέας της Αμερικανικής Πρεσβείας των Αθηνών

19/03/2002

«Ο μουγγός σερβιτόρος» και «Ο εραστής». Παράσταση δύο μονόπρακτων του Harold Pinter, από το θίασο της European Arts Company.

Βρετανικό Συμβούλιο

27/11/2001

«Νέοι βρετανοί συγγραφείς». Εκδήλωση για την παρουσίαση του πρόσφατου τόμου της σειράς NewBritishWriting.

Βρετανικό Συμβούλιο