Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer
Menu

EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Οι αναφορές έχουν γίνει κατ’ αλφαβητική σειρά:

O απόφοιτος του Τμήματός μας κ. Eυθύμης Αντωνόπουλος ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, ΕΚΠΑ και εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Τομέας Λογοτεχνίας και Πολιτισμού. Έχει κάνει πρακτική άσκηση στο Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης στο χώρο του προσφυγικού-μεταναστευτικού, αρχικά στην ελληνική ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση ως Program and Fundraising Officer, και στη συνέχεια στην αμερικανική διεθνή ΜΚΟ Catholic Relief Services, ως Senior Program Officer-Integration and Cash. Τα τελευταία χρόνια είναι εργαζόμενος στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (International Organization for Migration-UN Migration) και πρόσφατα ανέλαβε θέση Project Assistant στο Περιφερειακό Γραφείο του Οργανισμού στις Βρυξέλλες για να συνεισφέρει στη διαχείριση προγραμμάτων προστασίας και παροχής βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες. Παράλληλα, από το 2010 είναι μέλος του ΔΣ του μη κερδοσκοπικού σωματείου Hellenic Model United Nations Organization (HMUNO) στόχος του οποίου είναι η προώθηση των προσομοιώσεων του ΟΗΕ σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (και κυρίως σε μαθητές του ελληνικού δημόσιου σχολείου) ως ένα καίριο εναλλακτικό και συμπληρωματικό εκπαιδευτικό εργαλείο εκμάθησης γλώσσας, ανάπτυξης επικοινωνιακών και ερευνητικών δεξιοτήτων.

Η απόφοιτος του Τμήματός μας κ. Μυρτώ Γρηγορόγλου εκπόνησε διδακτορική διατριβή με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Delaware (H.Π.Α.), από το οποίο και έλαβε διδακτορικό τίτλο (2018). Εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά. Οι τομείς ειδίκευσής της είναι: γλωσσική πρόσληψη, επικοινωνία, σημασιολογία-πραγματολογία και εξαγωγή συμπερασμάτων.

H απόφοιτος του Τμήματός μας κ. Όλγα Λάππα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Εγκληματολογική Γλωσσολογία (MA in Forensic Linguistics, 2015-2016) στο Πανεπιστήμιο του Cardiff στην Ουαλία, όπου έλαβε την υποτροφία Master’s Excellence Scholarship. Στη διπλωματική της εργασία ασχολήθηκε με τη γλωσσολογική ανάλυση γραπτών κειμένων και συγκεκριμένα δικαστικών παρατηρήσεων κατά την επιβολή ποινών (sentencing remarks) σε δίκες σεξουαλικών αδικημάτων σύμφωνα με το Αγγλικό και Ουαλικό δίκαιο. Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της εργάστηκε στο International Office του Πανεπιστημίου του Cardiff και εκπροσώπησε το πανεπιστήμιο σε εκθέσεις Βρετανικών πανεπιστημίων στo εξωτερικό. Το 2020 εργάστηκε στο Τμήμα Εξετάσεων και Αξιολόγησης του Saïd Business School του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Από το 2021 μέχρι σήμερα εργάζεται στο The Queen’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ως Admissions and Graduate Administrator, όπου είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία εισαγωγής προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών (Undergraduate and Graduate Admissions), το πρόγραμμα μεταπτυχιακών υποτροφιών, όπως επίσης και την ακαδημαϊκή υποστήριξη μεταπτυχιακών φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Απονεμήθηκε στην κ. Άννα Πιατά, εντεταλμένη διδάσκουσα στο ΤΑΓΦ με το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας σε νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού 2020-2021» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απόφοιτο του Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών του ΤΑΓΦ του ΕΚΠΑ, η υποτροφία "Bourse d'excellence de la Confédération suisse pour chercheurs étrangers" (Excellence Fellowship of the Swiss Confederation for foreign researchers) για την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας στο Swiss Center for Affective Sciences του Πανεπιστημίου της Γενεύης (2015-2016). Η κ. Πιατά επιλέχθηκε ανάμεσα σε νέους Έλληνες ερευνητές όλων των ειδικοτήτων για την πρωτοτυπία και τη διεπιστημονική προσέγγιση της έρευνάς της.

Η αριστούχος απόφοιτος του Τμήματός μας κ. Άντζελα Αριστείδου-Ρίττερ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Υπολογιστική Γλωσσολογία στο Χάρβαρντ (Η.Π.Α.) και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Cambridge της Αγγλίας, απ’ όπου και έλαβε διδακτορικό τίτλο (2015). Έχει λάβει σειρά σημαντικών υποτροφιών και χορηγιών (από το Fulbright, το Πανεπιστήμιο Stanford, κτλ.), ενώ πέρυσι κέρδισε μία από τις κορυφαίες Υποτροφίες Μελλοντικών Ηγετών (Future Leaders Fellowship) της Βρετανικής Κυβέρνησης. Το 2020 προσελήφθη ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο University College, London.

Η απόφοιτος του Τμήματός μας (2016) κ. Αναστασία Σταυρίδου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και τις διδακτορικές σπουδές της (MSc in Intercultural Communication for Business and the Professions, 2016-2017 και PhD in Applied Linguistics, 2018-2022) στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η διδακτορική της διατριβή αποτελεί μια κοινωνιολογική μελέτη περίπτωσης του φαινομένου της ηγεσίας μέσω του λόγου που χρησιμοποιούν τα μέλη μιας ομάδας μπάσκετ χωρίς επίσημο προπονητή. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ζητήματα του ευρύτερου φάσματος της Κοινωνιογλωσσολογίας, της Ανάλυσης Λόγου και της Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, με έμφαση σε φαινόμενα ηγεσίας (leadership), ταυτότητας (identity construction), και πιο πρόσφατα, της πολιτικής και του λόγου στα μέσα ενημέρωσης. Από τον Σεπτέμβρη του 2022 είναι Λέκτορας στη Διαπολιτισμική Επικοινωνία του Τμήματος Μεταφραστικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο.