Ελληνική αρχική σελίδα » ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ » Διδακτορική Έρευνα » Διακρίσεις Φοιτητών

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ


ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ

 

Αναστασία Ροθώνη, Διδακτορικό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (2015)

Η διδακτορική διατριβή της κ. Ροθώνη , η οποία ολοκληρώθηκε με επιβλέπουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βασιλική Μητσικοπούλου, εκδόθηκε σε βιβλίο από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Palgrave Μacmillan με τίτλο Teenagers’ Everyday Literacy Practices in English: Beyond the Classroom.

Τρισεύγενη Λιόντου, Διδακτορικό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (2013)

Η διδακτορική διατριβή της κ. Λιόντου εκδόθηκε σε βιβλίο με τίτλο Computational Text Analysis and Reading Comprehension Exam Complexity: Towards Automatic Text Classification από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Peter Lang το 2015 στη σειρά Language Testing and Evaluation (τόμος 36).

Τρισεύγενη Λιόντου, Διδακτορικό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (2013)

Η απόφοιτη του Τμήματός μας Δρ. Τρισεύγενη Λιόντου και διορισμένη εκπαιδευτικός ΠΕ06, βραβεύτηκε για το εκπαιδευτικό της έργο με τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα στο μάθημα των Αγγλικών κατά το σχολικό έτος 2013-2014 με το βραβείο Καλής Πρακτικής στην ημερίδα "Το ταξίδι του ΠΕΑΠ δεν τελειώνει εδω" που διοργανώθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων στις 29 Απριλίου 2014.

Μαρία Σταθοπούλου, Διδακτορικό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (2013)

Η διδακτορική διατριβή της κ. Σταθοπούλου θα εκδοθεί σε βιβλίο από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Multilingual Matters με τίτλο Translanguaging and Cross-Language Mediation in Foreign Language Education: An Empirical Study in a Testing Context

Μαρία Σταθοπούλου, Διδακτορικό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (2013)

Aπο τον Μάιο 2014, η Mαρία Σταθόπουλου είναι μέλος της ομάδας εμπειρογνωμώνων του Συμβουλίου της Ευρώπης (Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Στρασβούργο) με στόχο την αναμόρφωση και επέκταση του Κοινού ΕΥρωπαικού Πλαισίου για τις Ξένες Γλώσσες: Εκμάθηση, Διδασκαλία, Αξιολόγηση (ΚΕΠΑ).

 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Παυλίνα Φερφέλη, Διδακτορικό στη Λογοτεχνία (2009)

Η διδακτορική διατριβή της κ. Φερφέλη δημοσιεύθηκε σε βιβλίο με τίτλο Poetics of Identity: Mina Loy Voicing the Fluid Female Body. Frankfurt am Main από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Peter Lang το 2010.

Ευγενία Θεοδωρίδου, ΜΔΕ Λογοτεχνία, Πολιτισμός, Ιδεολογία (2011-2013)

Έλαβε μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος "Μίμης Σουλιώτης" 2014 του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα με το ποίημά της "Πόλις" το οποίο βραβεύτηκε και θα συμπεριληφθεί σε τόμο που θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Δίγαμμα. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στις 21 Ιουνίου 2014.

Ευφροσύνη Κολοβού-Μαντά, Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μετάφρασης (κατεύθυνση Αγγλική)

Δημοσίευσε τη μετάφραση “Emily Dickinson’s Epistolobiography” στον τόμο με τίτλο Emily Dickinson: Because I Could not Bear to Live Aloud. Poems and Letters (επιμ. Ε. Σακελλίου, Αθήνα: Gutenberg, 2013), για την οποία έλαβε έπαινο για την καλύτερη μετάφραση ξένου λογοτεχνικού έργου από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας (03.12.2013 Μικρή Σκηνή Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών).

Kωνσταντίνος Τζήκας, ΜΔΕ Λογοτεχνία, Ιδεολογία και Πολιτισμός (2013-2015)

Το θεατρικό του έργο, «Νεκρά Φύλλα» επελέγη από το Σεμινάριο Δραματουργικής Επεξεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο θεατρικό χώρο Βυρσοδεψείο, στην Αθήνα, το φθινόπωρο του 2013, προκειμένου να συμμετάσχει στον Μήνα Ελληνικού Έργου στην πόλη Caen της Γαλλίας. Το έργο (σε μετάφραση Δήμητρας Κονδυλάκη) παρουσιάστηκε στις 10 και 31 Μαΐου 2014 στο Panta Théatre, σε σκηνοθεσία Guy Delamotte και ερμηνείες των Thierry Mettetal, Vincent Poirier, Marie-Laure Baudain, Emmanuelle Wion και Mickael Pinelli. Παρουσιάστηκε επίσης σε μορφή αναλογίου στο Βυρσοδεψείο στις 16 Ιουνίου 2014, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Κονδυλάκη και ερμηνείες από τους Θανάση Σαράντο, Κατερίνα Μαούτσου, Αθηνά Καραγιώτη, Ντένη Μακρή. Απόσπασμα του έργου συμπεριλήφθηκε στην Ανθολογία Σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου (Auteurs dramatiques grecs d'aujourd'hui: Miroirs tragiques, fables modernes) των Editions Theatrales, που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2014, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.